fredag, desember 02, 2011

Juleforberedelser på loftet i Oslo

Hei familie.

Begrepet julestria benyttes ikke på loftet i Oslo. JULEKOS e vi derimot kjent med! Tradisjonen tro starte vi med pepperkakebaking, og oppskrifta e bestemor Jenny si. Det e alltid en suksess. Loftsgjengen bestod i år av Torun , Martin og meg. Vi hadde gleda oss i dagesvis, og va endelig igang! Og se hvilket resultat!!


Han Martin og modern e alltid et vinnerteam, også idag. Blandt hjerter og stjerner og herrer og damer, prøvde vi oss på en pepperkaketukul. Tukul e ofte navnet på ei afrikansk stråhytte. De finaste e rund. Det gav oss ei ingeniørmessig utfordring som vi ikke kom i mål med. Vi fikk derimot kokt ihop endel byggedela tel en eller anna konstruksjon som muligens offentliggjøres ved en senere anledning.
Han Martin fikk velge hvilke E-stoffa vi skulle meske oss med i melisblandinga. Valget falt kontant på blått og rødt. Hvit glasur og sølvperle blei også benytta. Små pepperkakehjerta med forbokstav til alle vennan i barnehagen blei dekorert og spist der dagen etter.Det hele avsluttes med et deilig fargebad. Blått for... fordi han Martin like blått.
Ellers så blei tradisjonen med julestjerna i vinduet, nellikspiker i appelsin og svibel samt amaryllis i karmen etablert.

Videre ut i desember planlegges krumkakebaking, kokosmakroner og kosting av golvet. Blandt anna. Ved bæres ikkje så ofte.

God jul!
Rakel

1 kommentar:

Anonym sa...

Å så et bad etter alt strevet,

kan det bli deiligere.



Er det bare de minste som får slik service tro?




Hilsen tante Bjørg