fredag, desember 18, 2009

“Juleforberedelser” i Kongsberg.

Griper tak i Bjørgs påminnelse om at det snart er jul.
Vi er en gjeng ”karer” her i Kongsberg som samles første tirsdag i desember, hvert år.
Denne gjengen har en klubb (maks 20 karer) som heter ”Kongsberg Dannede Lutefisk Lag, KDLL, som ble etablert i 1994. Statuttene er enkle:
God matopplevelse og glede.
Menyen er tradisjonell og årevis; Lutefisk med ALT tilbehør!
Årsmøtet foregår på hotell Gyldenløve her i Kongsberg hvor vi har leid den lille matsalen ”Kabinettet” hver første tirsdag i desember ”til evig tid”.
Det er møteplikt, tjenestereise er gyldig frafall. Vi dresser oss opp en smule og blant ”regaliene” har vi Lutefisk nål og lutefisk dekketallerken.
Årsmøtet starter med velkommen fra ”presidenten” og 1 minutts stillhet for å hedre to av klubbens medlemmer som ikke er blant oss lengre. Så synger medlemmene inn julen med "Glade Jul", stående må vite.
Så er det spising – spising – spising, ispedd en del resirkulerte historier samt lesning fra forgårende års møteprotokoll. Personlig har jeg ”pers” på tre porsjoner, i år kastet jeg inn håndkledet etter "nesten" to. For noen "årsmøter" siden klarte en av medlemmene 5 porsjoner. Han hadde visstnok ikke noen god natt etter det årsmøtet.
Akevitten vi prøvde i år var først Kongsberg Akevitt, men vi gikk veldig for over til Gammel Oppland ettermodnet på Portvinsfat (Den må du prøve fetter Terje, og dere andre).
Her et bilde fra matbordet.


Og her min lutefisk dekketallerken m/nål.


Vi får alle tre ”ungene” hjem til Kongsberg i juledagene.
Fra Kongsberg ønskes en fredfull jul og et godt nyttår til dere samtlige.

Tor, #2 fra Rebekka og Fridtjof

1 kommentar:

Anonym sa...

*gisp* Den gammel-oppland-på-portvinsfat er jo så god!! :-)

Mari Anne (#2 fra Tor og Lise)