søndag, mars 05, 2006

Grove vafler














4 egg, 1/2 dl.fruktose, 50 gr. havregryn, 100 gr. soya flokker, 100 gr. sammalt rug, 2 spisesjeer olivenolje, 2 og 1/2 dl. skummet kulturmelk, ca. 1 dl. ekstra lettmelk

Rør sammen alle ingrediensene og la røren svelle i 30 min. Spe eventuelt med mer lett melk. Smør vaffeljernet og stek i vei.
Server med avsilt youghurt naturell, gjerne søtet med fruktose.

Denne oppskriften fikk eg hos Astri Killie sist eg var i Tromsø. Den anbefales på det varmeste

Bildet som følger med viser hvordan de stekte vafler i gamle dager. Ovnen har ringer som taes vekk og vaffeljernet vippes rundt nede i ovnen når de skal stekes på den andre siden.

Lykke til med vaflene. De beste hilsener Bjørg, datter til Jenny og Einar

Ingen kommentarer: